Belépés
Almás-aszalt szilvás torta
... és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk, a szirupba tesszük, és 5 percig főzzük. Az almákat kivesszük, lecsöpögtetjük, és negyedekre vágjuk. Kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a tésztát. A tojásokat a maradék cukorral, a vaníliáscukorral, a mandulával és a tejszínnel habosra keverjük, és a tésztár...
Boros gyümölcskompót
... alma
1 birsalma
1 citrom (leve)
1 citrom
1,5 dl fehérbor
10 dkg cukor



ELKÉSZÍTÉS

A körtéket, az almákat és a birsalmát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és meglocsoljuk citromlével. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A bort, a cukrot, a citromhéjat és a maradék citromlevet lábasba öntj...
Egzotikus gyümölcskocsonya
... zselére öntjük, végül beleöntjük a vaníliaaromát, ismét felforraljuk, és sűrű, sima masszává keverjük. Kihűtjük, majd a formába öntjük, és 3 órára hűtőbe tesszük. Az ananászszeleteket negyedekre vágjuk. A grépfútot gerezdekre szedjük, és minden fehér részt lehámozunk róluk. Tálaláskor a kocsonyát felszeleteljük, a gyümölcsdarabokkal körítjük, és mentával díszítjük.

...
Fügés gyümölcsnyársak
... nektarin
8 fehér és 8 piros szőlőszem
1,5 dl almalé
1 citrom (leve)
2 evőkanál méz



ELKÉSZÍTÉS

Az almák magházát kivájjuk, húsukat negyedekre vágjuk, de nem hámozzuk meg. A fügéket és a nektarinokat szintén negyedekre vágunk. A szőlőszemeket megmossuk. A gyümölcsöket váltakozva nyársra húzzuk, majd kétszer a következő mártásba m...
Gránátalmás torta
... tortaformába öntjük a masszát, és meleg sütőben készre sütjük (kb. 25 perc). Akkor jó, ha ujjunkkal megnyomva, a tészta rugalmasan visszapattan. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, negyedekre vágjuk, felszeleteljük, és kevés citromlével meglocsoljuk. 5 dl vizet a maradék citromlével és cukorral felforralunk, majd 2 percig kislángon főzzük. Hozzáadjuk az almaszeleteket, és...
Jázminos kókusztorta
... 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és meleg ...
Juharszirupos fondü
... juharszirup
2 darabka fahéj
2 szegfűszeg
2 evőkanál málnaszörp
5 cl rum



ELKÉSZÍTÉS

Az ananász húsát felkockázzuk. A mangókat meghámozzuk, negyedekre vágjuk. A narancsot gerezdekre szedjük. A banánokat felkarikázzuk, és azonnal meglocsoljuk citromlével, nehogy megbarnuljanak. Az almákat és a körtéket is meghámozzuk, felszeletel...
Őszibarackos omlett
... cukor




ELKÉSZÍTÉS

A barackokat lecsöpögtetjük, a szirupot félretesszük. A barackok felét a szirup felével és 1 evőkanál rummal turmixoljuk, majd hűtőbe tesszük. A maradék barackot negyedekre vágjuk, és 3 dkg vajban aranyszínűre pároljuk. Lefedjük, és félretesszük. Az összes tojássárgáját a cukorral sima, krémes masszává keverjük. A tojásfeh...
Vadnyúl csokis mártásban
... percig sütjük, majd leválasztjuk tóluk a héjat. A maradék olajat felforrósítjuk, és minden oldaláról jól megsütjük benne a sóval és borssal fűszerezett nyúlhúst. A hagymákat meg...
Laskatál
... borsozzuk, és további kb. 10 percig sütjük.
3. A tejfölt kikeverjük a mustárral, és a burgonyára öntjük. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, a laskagombát nagyság szerint félbe- vagy negyedekre vágjuk.
4. Egy másik serpenyőben megforrósítjuk a maradék olajat. A hagymakockát meg a gombát kb. 5 percig sütjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A mártásos burgonyához keverjük, ...
Túrós palacsinta nektarinnal
... összetörjük, hozzáadjuk az őrölt mandulát, 3 dkg porcukrot és a citromhéjat. Jól összekeverjük, és a palacsintákra kenjük. A feltekert palacsintákat tűzálló tálba fektetjük, körberakjuk a negyedekre vágott barackokkal, majd a felolvasztott margarinnal meglocsoljuk, és a mandulaforgáccsal megszórjuk. A narancslét és a maradék porcukrot összekeverjük, felmelegítjük, a likőrrel ízesí...
Töltött görögdinnye
... kettévágjuk, kimagozzuk, a húsát dinnyevájóval kikanalazzuk. Az epret és a málnát megtisztítjuk. A ribizlit a szárról leszedjük (vigyázzunk, hogy a leve ne folyjon el!). A barackokat negyedekre vágjuk. A banánokat felkarikázzuk. Salátástálban a citromlevet, a narancsvirág-vizet és a cukrot összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöket. Folpackkal lefedjük, és 30 percre...
Pórékrémleves
...
A póréhagymát megtisztítjuk, az alsó, szárazabb részét levágjuk, a fehér és halványzöld részét felkarikázzuk.
A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a mogyoróhagymákat negyedekre vágjuk, a zellert feldaraboljuk.
Egy fazékban, néhány evőkanál olajban, állandóan kevergetve megpirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük a zöldséglevessel, és beletesszük a babérlev...
Vágyik az életelixír után?
... helyzetekben, vagy a sikertelenség után is tudatosítsa, hogy nem hiábavaló az újrakezdés. (béres)

Fagyasztott vitaminok

A citrom jól bírja a hideget. A gyümölcsöt negyedekre vágjuk, és műanyag dobozban a fagyasztóba tehetjük. A nyári hőségben jégkocka helyett ezt tehetjük az üdítőbe, a jeges teába.

Éhség ellen sárgarépa

Ha kibírhatatlan ...
Kókuszkrémes eperkocka
... citrom lereszelt héjával és kinyomott levével. Beleforgatjuk a feloldott zselatint, és hűtőszekrénybe állítjuk.
3. A dermedő krémet a tésztalapra simítjuk, kirakjuk a félbe- vagy negyedekre vágott eperszemekkel, majd 1 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe. Végül a gyümölcsöket megkenjük a felmelegített eperzselével, és megszórjuk a felaprított pisztáciával, majd dermedni hagy...
Réteslappal borított szilva
... dkg szilva, 10 dkg kristálycukor, 2 ek. méz, egy csipet őrölt fahéj, 5 dkg vaj, 10 dkg zúzott pörkölt dió, 1 csomag réteslap.

Elkészítése:

A szilvákat megmossuk, negyedekre vágjuk és kimagozzuk.
A sütőt 200 °C-fokra előmelegítjük.
A cukrot kevés vízben felolvasztjuk, beletesszük a szilvát, a mézet és a fahéjat, felforraljuk, s 1-2 percig kever...
Itt a farsang...........
... dkg császárszalonna, 5 dkg liszt, 2 dl vörösbor, 5 cl konyak, 12 dkg kacsamáj, 4 dkg vaj, 1 dl olaj, egy csokor petrezselyem, 2 babérlevél, kakukkfű, só

A kacsa aprólékát, a negyedekre vágott hagymát és a kockákra vágott császárszalonnát kevés olajban megpirítjuk. Meghintjük liszttel, ráöntjük a vörösbort, kevés vizet és a konyakot. Petrezselyemmel, babérlevéllel, kakuk...
Császármorzsa vaníliaöntettel
... citrom reszelt héjával, 5 dkg olvasztott vajjal/margarinnal, a rumos mazsolával, végül a tojáshabbal. A masszát a tepsibe simítjuk, rezgősre sütjük (15-18 perc), azután húslapáttal negyedekre osztjuk, a negyedeket sületlen oldalukra fordítjuk, és további 10-12 percig sütjük. A kétféle öntethez felforraljuk a dzsemet a borral, 2-3 csipet szegfűszeggel és a narancs reszelt héj...
Majonézes csirke
... olívaolaj


Elkészítés:

1. A csirkemellet kb. 20 percig főzzük sós vízben. Ha kihűlt, kis szeletekre vágjuk.
2. A zellert és a retket apró darabokra vágjuk.
3. 2 tojást keményre főzünk, majd negyedekre vágjuk. A salátaleveleket megmossuk.
4. A majonézhez összekeverjük a tojások sárgáját a sóval és a borssal, majd habosra mixeljük. Ho...
Bécsi klasszikusok
... hirtelen sütik, így lesz ropogós.
(A szeletek vékonysága miatt így sem maradhat nyers.)
A bécsi szelet klasszikus körete langyos burgonyasaláta (esetleg petrezselymes burgonya), negyedekre vágott citrom, és semmi más!
A citrom nem díszítőelem, sokkal több annál: savai segítik felfedezni az ízeket. A forró borjúhús, a ropogós panír és a friss citromlé tökéletes ízhar...
1 2 3 ..12 13 .18 19 .24 25 26 
Címkék: életelixír után, szirupba tesszük, almákat kivesszük, maradék cukorral, tejszínnel habosra, birsalmát meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, citrom héját, levét kinyomjuk, maradék citromlevet, formába öntjük, ananászszeleteket negyedekre, grépfútot gerezdekre, kocsonyát felszeleteljük, almák magházát, nektarinokat szintén, szőlőszemeket megmossuk, gyümölcsöket váltakozva, következő mártásba, tészta rugalmasan, almákat meghámozzuk, maradék citromlével, ananász húsát, mangókat meghámozzuk, narancsot gerezdekre, banánokat felkarikázzuk, barackokat lecsöpögtetjük, szirupot félretesszük, barackok felét, szirup felével, maradék barackot, összes tojássárgáját, cukorral sima, maradék olajat, tejfölt kikeverjük, burgonyára öntjük, vöröshagymát apróra, laskagombát nagyság, másik serpenyőben, mártásos burgonyához, őrölt mandulát, palacsintákra kenjük, feltekert palacsintákat, negyedekre vágott, felolvasztott margarinnal, mandulaforgáccsal megszórjuk, maradék porcukrot, likőrrel ízesí, húsát dinnyevájóval,
© 2013 TVN.HU Kft.